استفاده از تکنولوژی در آموزش زبان انگلیسی
در دنیای امروز آموختن زبان دوم امری متداول و گاها ضروری است. با ورود تکنولوژی شیوههای آموزشی و آمادهسازی در این حوزه دچار تغییرات اساسی شده است. ورود تکنولوژی در امر آموزش باعث ایجاد تنوع در متدهای آموزشی و رفع بسیاری از محدودیتها و موانع برای علاقمندان به دانستن زبان دوم شده است. گاها حتی این سوال مطرح میشود که آیا ممکن است تکنولوژی جایگزین معلم در امر آموزش شود؟ در این مقاله تکنولوژی در آموزش زبان انگلیسی را باهم بررسی خواهیم کرد.
اکثر زبان آموزان با این هدف در دورههای آموزشی شرکت مینمایند که بتوانند به راحتی و با تسلط به زبان مورد نظرشان تکلم نمایند. تکنولوژی این امکان را به افراد میدهد تا زبانآموز فیلم و صوت هر مطلبی را بارها برای خود تکرار نماید، و هرگاه نیاز بود آن را متوقف نماید تا درک بهتری از آن داشته باشد.
یادگیری بهتر در گرو تمرین بیشتر است. امکان این تکرار و ممارست با کمک ابزارهای نویین فراهم است، برای مثال فرد میتواند به کمک تکنولوژی فایلهای آموزشی را در گوشی همراه خود داشته باشد و هر زمانی که ممکن بود آن را تمرین نماید.
بهترین روش یادگیری زبان آموزش معلم و تمرین و تلاش زبانآموز است. یک زبانآموز میتواند دروس را از معلم خود فرا بگیرد و با اپلیکیشنهای آموزشی از طریق صرف زمان بیشتر در خارج از کلاس و تجزیه و تحلیل دروس آن را در خود نهادینه نماید.
از تکنولوژیهای پیش پا افتاده که در کلاسهای درس از آنها استفاده میشود پروژکتورها هستند. پروژکتورها فیلمها و فایلهای آموزشی حاوی تصاویر را در کلاسها به نمایش درمیآورند و تصویرسازی و حضور جذابتری را برای حاضرین در کلاس ممکن میکنند.
بورد ریکورد
با کمک این ابزار میتوان فیلم جلسهی آموزشی را تهیه نمود. بورد ریکورد از تختهی آموزش یک فیلم ذخیره مینماید و امکان ضبط صدای استاد حین تدریس را نیز دارد. این ویدئوی ضبط شده در کلاس به زبانآموزان غایب این امکان را میدهد تا از کلاس و همکلاسیهای خود عقب نیافتند.
کلاسهای آنلاین
در زمان حاضر اوقات فراغت و بیکاری افراد بسیار محدود است. و مردم سعی میکنند به کمک تکنولوژی و ابزار جدید با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند و کارهای خود را به صورت عدم حضور فیزیکی انجام دهند. با ظهور اینترنت و و ایجاد بسترهای مناسب برای ارتباط جمعی آنلاین آموزش نیز شکل نویینی را تجربه مینماید، و امکان یادگیری از راه دور نیز ممکن است. کلاسهای آنلاین تنها از طریق ویدیوچت انجام نمیشود. بلکه از طریق نرمافزارهای مدرن آموزش زبان و سایتهای آموزشی امکان چت، ویدیوچت، ارسال و دریافت فایلهای مختلف آموزشی و تکالیف درسی و به اشتراکگذاری Desktop سیستم، پخش همزمان صدا و ویدیو و … را دارد، تمام امکانات گفته شده شرایط شرکت در یک کلاس آموزشی را بدون نیاز به صرف هزینه و زمان برای حضور در یک مکان معین ممکن میسازد.
دنیای مجازی یا بازی واقعی ، دنیای مجازی در حقیقت نام برنامه ای است .که به زبانآموز این امکان را میدهد تا در محیطی سهبعدی و گرافیکی تصویر یک کاراکتر را هدایت نمایند و یا در آن تغییراتی را ایجاد کنند. زمانی که فرد با اطلاعات آموزشی درگیر انجام یک بازی یا فعالیت لذتبخش میشود امر آموزش خسته کننده و گنگ نخواهد بود، در نتیجه لذت انجام بازی و موفقیت را به طور همزمان به دست خواهد آورد.